Friday, August 30, 2013

Tingkatkan Kesuburan dengan Vitamin Shaklee

Assalamualaikum..

Masalah kesuburan selalunya dikaitankan dengan wanita dan ramai wanita yang berusaha untuk meningkatkan kesuburan dengan mengambil pelbagai suplemen. Dan ada juga yang mendapat rawatan kesuburan di hospital. Walau bagaimanapun, lelaki juga tidak terkecuali dalam menghadapi masalah ketidaksuburan ini.
 
 
Punca pasangan tidak mendapat anak adalah sama antara suami dan isteri, 40% punca adalah kemandulan isteri, 40% kerana kemandulan suami, dan 20% adalah masalah kedua2 pasangan tersebut.

Antara penyebab biologi sukar hamil di kalangan wanita:
  • Tiub fallopian tersumbat
  • Endometriosis
  • Mempunyai hormon prolaktin yang tinggi (prolaktin ialah hormon penghasilan susu yang mengganggu penghasilan telur)
  • Menghidap PCOS (mempunyai hormon kelelakian yang tinggi menyebabkan telur tidak matang)
  • Masalah hormon
  • Tumor pituitari yang mengganggu penghasilan telur
  • Menopous sebelum waktunya 
  • Masalah tiroid 
  • Fibroid 
 Penyebab biologi di kalangan lelaki:
  • Jangkitan kuman atau penyakit yang dihidapi sewaktu kecil yang merencatkan sistem pembiakan
  • Jangkitan kuman akibat penyakit kelamin dari hubungan seksual
  • Menghidap azoopsermia iaitu testis yang tidak berfungsi untuk menghasilkan sperma
  • Menghidap hernia
  • Gangguan hormon
  • Salur sperma tersumbat 
  • Mati pucuk, lemah tenaga batin
Penyebab dari faktor luaran (lelaki dan wanita)
  • Hubungan seksual di luar waktu kesuburan
  • Stress dan tekanan
  • Pemakanan yang tidak sihat
  • Kekurangan zat
  • Amalan merokok atau meminum alkohol
  • Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan (drug)
  • Terdedah kepada pencemaranTerlalu kurus atau terlalu gemuk
Bagi penyebab biologi, anda suami isteri dinasihatkan mendapat khidmat pakar dalam bidang reproduktif, agar masalah anda berdua dapat diselesaikan secara medikal.

SET KESUBURAN LELAKI DAN WANITA

Sekiranya anda berdua tiada masalah biologi, bermakna peluang untuk anda cepat dapat anak adalah cerah. Namun, anda mesti bersedia untuk mengubah cara hidup anda. Antara usaha yang boleh dibuat bagi menambahkan kesuburan ialah dengan menjaga pemakanan dan gaya hidup sihat serta mengambil vitamin atau suplemen. Antara suplemen yang dapat membantu meningkatkan kesuburan adalah:-

B Complex
  • Vitamin B3, B6 dan B12 memainkan peranan penting dalam memulihkan tenaga (menukar makanan kepada tenaga). 
  • Penting bagi mereka yang hidup dalam keadaan sibuk, selepas kerja di pejabat yang memenatkan, anda memerlukan tenaga untuk bersama dengan suami/isteri. 
  • Vitamin B12 juga berperanan dalam memperbanyakkan sperma
Vitamin C 
  • Sebagai vitamin yang menjaga kesegahan sel, vitamin C juga berfungsi menghasilkan sel sperma yang sihat. Sperma yang tidak sihat, lembik, lembap akan menghadapi masalah untuk bersenyawa dengan sel ovum.
Vitamin E & Selenium
  • Terkenal sebagai 'vitamin seks'
  • Membantu menghaluskan kulit
  • Anti-penuaan
  • Melancarkan peredaran pembuluh darah
  • Mencegah pembentukkan darah beku
  • Membantu pembentukkan sel-sel baru (RNA & DNA)
  • Sangat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita
  • Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal
  • Lelaki mudah kehilangan selenium melalui air mani.Jadi, supplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki
Zinc Complex
  • Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosteron, membantu kekalkan jumlah air mani
  • Membantu kekalkan paras testosteron yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum
  • Zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu DNA
  • Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat
  • Kekurangan zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat
  • Zink penting untuk kesuburan kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina
Sekiranya anda mengalami masalah period yang tidak teratur dan mengalami PMS, saya syorkan anda mengambil GLA Complex untuk mengatur kitaran haid anda.

GLA Complex
  • Di amalkan oleh isteri, terutamanya bagi mereka yang mengalami masalah period yang tidak teratur
  • GLA membantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga di kenali sebagai "Mukus serviks putih telur".
  • Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, sangat-sangat membantu sperma untuk berenang terus ke uterus, ke tiup fallopio, dan terus ke ovum.
  • Tambahan pula, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan membantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam tiup fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (ovulasi)
Sekiranya anda ingin mencuba vitamin bagi meningkatkan kesuburan, saya cadangkan kedua-dua suami isteri mengambil set kesihatan optimum yang terdiri dari Vita Lea (multivitamin), B Complex dan Vitamin C, ditambah dengan Vitamin E. Untuk lelaki, tambah satu lagi pengambilan Zinc bagi membantu tahap kesuburan anda manakala wanita yang mempunyai masalah period seelok-eloknya mengambil GLA Complex bersama.


Apapun kita hanya berusaha untuk mendapatkan zuriat .Jangan pernah berhenti berharap Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui. 
Banyakkan istigfar dan bersedekah. Kerana ini yang diajar Rasulullah ketika ada lelaki memohon cara bagaimana untuk dia dan isteri mendapatkan anak. Tak lama selepas itu, dia dikurniakan seorang anak lelaki. Dan Allah Maha Pemberi, diberi lagi 9 orang anak lelaki kesemuanya. Percaya pada Allah. Insyaallah..pasti anak yang dinanti akan tiba didukungan kalian.

Hubungi saya bagi mendapatkan konsultasi khas set yang bersesuaian untuk suami & isteri.

Add FB : Shasha Vitamins
Like My FANPAGE : Mama Sihat & Cergas

 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email :
Gmail : shakleevits@gmail.com Call/Whatsapp : 011-26805346 
Salam sayang dari Sha Miri

Wednesday, August 28, 2013

Vitamin Shaklee Untuk Lelaki yang Mementingkan Kesihatan dan Kecergasan

 As slm & Slm 1 malaysia.....


Berjumpa lagi kita pada hari ini..Bersyukur kerana kita masih bernafas dan semoga kita dikurniakan kesihatan yang baik dan masih bersama keluarga yang tersayang..

Siapa yang tidak sayangkan keluarga? Sedangkan haiwan pun sayangkan anaknya...inikan kita manusia..mesti inginkan yang terbaik dalam kehidupan..

Saya percaya, mesti orang tertanya-tanya vitamin shaklee ini hanya khas untuk wanita sahaja ke? Jawapannya sudah tentulah tidak...vitamin shaklee sesuai untuk semua peringkat umur dari awal 1 tahun ke atas, perempuan dan lelaki. Sebab apa?sebab bukan perempuan sahaja yang kena menjaga kesihatan...kesihatan juga penting untuk kaum lelaki. Seorang ayah kena mempunyai kesihatan yang baik untuk memudahkan perjalanan dalam mencari rezeki. Sudah tentu wanita di luar sana ingin mencari calon suami yag sihat walafiat bukan...memang betul sakit, ajal maut, jodoh pertemuan, rezeki ketentuan ALLAH taala, tetapi kita sendiri mesti berusaha untuk mendapatkan yg terbaik bukan?
Berbalik kepada vitamin untuk lelaki, shaklee ada menyediakan set vitamin untuk lelaki iaitu " Men's Vital Health Set ".


Lelaki tidak terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok dan banyak lagi. Nak - nak lagi kalau lelaki itu merokok..Agaknya bilalah papa-papa ni nak berhenti merokok kan..Sedangkan mereka tahu yang merokok membahayakan kesihatan. 

Ada diantara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30thn yg membawa kpd masalah kesihatan yg rumit dalam hidup mereka seperti:-
1.Mati pucuk
2.Pembesaran prostat
3.Kelesuan
4.Kurang tenaga dan stamina

Set men’s Vital Health Shaklee membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki.

Di antara kebaikannya ialah:

  • Memelihara kesihatan prostat
  • Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
  • Memelihara jantung yg sihat
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal
  • Mengawal tahap kolestrol yg sihat
Vitamin untuk lelaki terdiri daripada :
1. Omega Guard
2. Vit E
3. Zinc

Jika nak lagi power dan untuk kesihatan secara menyeluruh boleh tambah Vitalea(Multivitamin), B complex, Ostematrix(Kalsium) dan Vitamin C. Ia akan memberikan nutrien yang berkhasiat kepada kesihatan supaya kekal sihat dan bertenaga..

MANFAAT lain ialah :
  • Membantu meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  • Membantu berasa lebih bertenaga
  • Menguatkan sistem imun
  • Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat
Jika anda sering merasa letih, lesu, penat, tak perlulah nak ambil ubat-ubat lain, cukupkan keperluan tubuh anda dengan vitamin dan mineral yang diperlukannya. Boleh dihadiahkan kpd en.suami tercinta, ayah tersayang,abg,adik atau sesiapa sahaja yg mementingkan kesihatan dalaman dan luaran :-)

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda di MIRI  melalui:-


Add FB : Shasha Vitamins
Like My FANPAGE : Mama Sihat & Cergas


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email :
Gmail : shakleevits@gmail.com Call/Whatsapp : 011-26805346 
Salam sayang dari Sha Miri

Monday, August 26, 2013

Tingkatkan sistem imun anda dengan NUTRIFERON Shaklee

Mungkin kita tertanya-tanya, boleh ke nak meningkatkan sistem imun walaupun dah berusia? Bukan ke kanak2 je ke yang boleh ditingkatkan sistem imunnya? Jawapannya…. Orang dewasa pun boleh juga. Cuma kita kena carilah cara2nya kan. Salah satu caranya adalah dengan mengambil suplemen. Pelbagai suplemen kita boleh amalkan untuk kehidupan seharian kita. Dan yang menariknya Shaklee ada menyediakan suplemen khas untuk meningkatkan sistem imun badan kita iaitu NUTRIFERON.

Mari kita kenali NUTRIFERON.

                                         Tingkatkan sistem imun anda dengan NUTRIFERON

Apa itu Nutriferon?
NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.
Apakah interferon? Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.
Siapa yg perlukan Nutriferon
1. Sesiapa sahaja yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan
2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
5. Individu yang diet mereka tidak optimum
6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif


Kenapa perlu Nutriferon?
Untuk kegunaan harian, NutriFeron meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.
NutriFeron berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu
- Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
- Menggerakkan “pasukan cari dan musnah’ dalam sistem imuniti badan.
Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap beribu penceroboh asing yang boleh membawa kepada penyakit serius dan penyakit.
Oleh itu, amat perlu bagi kita untuk menolong badan kita membantu diri kita sendiri dan itulah tujuan Nutriferon; untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli untuk menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi dalam skop yang luas terhadap serangan selsema, virus dsb.
Kenapa Nutriferon Shaklee?
1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi. 2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon – Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.
3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.
4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.
5. Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.
6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten – Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.
7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.

Berminat???

pm FB : Shasha Vitamins
Like my FAN PAGE : Mama Sihat & Cergas


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email :

Gmail : shakleevits@gmail.com Call/Whatsapp : 011-26805346 
Salam sayang dari Sha Miri

Wednesday, August 21, 2013

Menjana Pendapatan Sambil Menjaga Kesihatan Dengan SHAKLEE

PELUANG PENDAPATAN LUMAYAN DENGAN SHAKLEE

⊙PELUANG MENJANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE ⊙

¤ Bekerja /Suri Rumah sepenuh masa / Pelajar /Sesiapa pun boleh!!!
¤ Pendapatan sampingan di hujung jari anda!!!


● Yuran pendaftaran sekali seumur hidup hanya Rm65.00 shj.
( Kos Pos Beg Starter Kit : Rm 10 Sem M'sia, Rm 20 S/S)


 ¤Apa yang akan membuatkan anda teruja dengan bisnes ini?¤
BONUS bulanan yang dibayar pada setiap tengah bulan (14hb), dikreditkan terus ke akaun Maybank anda / diberikan cheque ~ sekiranya tiada akaun Maybank.
INSENTIF 'kenaikan pangkat' hasil usaha dan kerja keras anda dalam bentuk cheque.
■ Berpeluang menunaikan umrah @ percutian luar negara @ percutian dalam negara bertaraf 5 bintang dengan kos yang ditanggung sepenuhnya oleh SHAKLEE setiap tahun
BONUS kereta idaman anda..


Syarat-syaratnya:
# Mempunyai akses internet

# Tidak perlu keluar cari pelanggan jika anda memilih untuk bisnes secara online sahaja (ramai pilih yang ini)

# Tidak perlu training setiap minggu atau berjumpa dengan biz-partner (semuanya online)

# Anda akan dibimbing dan disokong dengan kumpulan bisnes yang kuat

# Paling penting, ada SIKAP RAJIN BELAJAR DAN BERUSAHA 
 

Jom...sertai team kami untuk mendapatkan tips dan cara terbaik untuk merealisasikan impian anda!!

Jangan segan untuk hubungi saya (Sha) melalui medium di bawah dan saya akan bimbing anda di samping sama-sama belajar mempertingkatkan diri. 



Berminat ingin menjadi Pengedar Sah Shaklee :

JOMMM...Cari saya disini >
♡♡FB : Shasha Vitamins♡♡
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 915133]
Blog: Shavitaminmiri.blogspot.com
Like my fanpage: Mama Sihat & Cergas

 ■■Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 915133 untuk dapatkan supplemen anda■■
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Artikel di atas di ambil dari Utusan yang bertajuk "Shaklee tawar peluang pendapatan lumayan"..Shaklee dah buat tawaran untuk siapa-siapa yang berminat nak tambah pendapatan @ jana pendapatan secara part time / full time..

Jom ramai-ramai grab peluang ni.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email :
Gmail : shakleevits@gmail.com Call/Whatsapp : 011-26805346 
Salam sayang dari Sha Miri

Tuesday, August 20, 2013

Jom Kenali Vitamin2 Shaklee Secara Ringkas!!!

Wah ayat... Secara ringkas!!... Jangan salah faham... bukan suruh faham ringkas2 je k... tapi ni kira point2 simple untuk anda kenal dulu vitamin2 berkenaan... ye la kn, kalau saya nak terangkan satu persatu setiap satu vitamin dalam 1 entry... aduh... jenuh menaip sampai esok pun tak siap..hihihi... belum campur edit-mengedit lagi... tambah gambar dll... huhuhu... so ini adalah sekilas fakta je...... InsyaAllah, jika ada kelapangan masa, lain kali akan saya terangkan satu persatu lagi setiap vitamin itu dengan lebih jelas lagi....







Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat, Konsultasi Lanjutan dsb....

Jomm...cari saya di sini..

Add FB : Shasha Vitamins
Like my FAN PAGE : Mama Sihat & Cergas
 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email :
Gmail : shakleevits@gmail.com Call/Whatsapp : 011-26805346 
Salam sayang dari Sha Miri

Sintetik vs Semulajadi.... Vitamin Shaklee Adalah Semulajadi!!!

Selama ni saya sendiri tidak tahu dan ambil tahu mengenai vitamin sintetik dan semulajadi... Bagi saya, semua vitamin sama sahaja... Yang bezanya adalah Jenama dan Harga... Rupa-rupanya segala fahaman dan anggapan itu salah... saya menyedarinya setelah saya mengambil Vitamin Shaklee.... dari situ barulah saya faham mana yang lebih baik....

Jom kita ikuti 5 perbezaan Vitamin Sintetik dan Vitamin Semulajadi 

1. Penghasilan
 -Vitamin natural - dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

-Vitamin sintetik - dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. COntohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.


2. Keserasian dgn badan
-Vitamin natural - dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.

-Vitamin sintetik - walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik.


3. Harga

-Vitamin natural - tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan2 semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.
-Vitamin sintetik - biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.


4. Kesan kepada tubuh badan

-Vitamin natural - mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dalam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.

-Vitamin sintetik - oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, maka kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ’solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.


5. Kesan jangka panjang

-Vitamin natural - tidak mendatangkan kesan sampingankerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).

-Vitamin sintetik - mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.

 

 Jadi, tentu sekali anda boleh nilai sendiri... mana satu yang terbaik dan mana satu yang menjadi pilihan anda... Pilihan saya tentulah semulajadi... Tentu sekali Shaklee... Tidak mengapa berbelanja lebih sedikit untuk kebaikan yang berpanjangan daripada berjimat cermat untuk sesuatu yang memberikan kebaikan sementara dan dalam masa yang sama terselit keburukan... Pilihan di tangan anda.....







Add FB : Shasha Vitamins

Like my FAN PAGE : Mama Sihat & Cergas



 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email :
Gmail : shakleevits@gmail.com Call/Whatsapp : 011-26805346 
Salam sayang dari Sha Miri

~ Rasa Air Lebih Sedap Dengan "Get Clean Water Pitcher" ~

Ok, jom baca sikit info tentangnya dari web Shaklee ini



Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat dengan menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula dan berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.


Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!

• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE GET CLEAN WATER PITCHER
SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain.
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos

Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa

Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.
MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

Berminat dengan Get Clean Water Pitcher ni ???

Jommm..cari sy di sini

Add FB : Shasha Vitamins
Like my FAN PAGE : Mama Sihat & Cergas




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email :
Gmail : shakleevits@gmail.com Call/Whatsapp : 011-26805346 
Salam sayang dari Sha Miri

~ Kenapa Perlu Ambil Suplemen??? ~


Saya nak tanya... Perlu tak ambil suplemen??? Mesti ada yang jawab PERLU, ada yang jawab TAK PERLU... Ok, cuba baca kat bawah ni sebab2 kenapa perlu ambil suplemen....



Sering terdedah terhadap PENCEMARAN ALAM SEKITAR




Mengamalkan GAYA HIDUP TIDAK SIHAT



Badan kita memerlukan DOS YANG LEBIH TINGGI bagi sesetengah NUTRIEN



Kebanyakkan rakyat MALAYSIA MAKAN IKUT SELERA






Gangguan PENYERAPAN NUTRISI daripada makanan



 BUAH-BUAHAN dan SAYUR-SAYURAN mungkin TERJEJAS atau TERCEMAR



KEHILANGAN NUTRIEN dalam makanan akibat proses memasak/pemanasan.


Ok, dah baca kan... So macam mana? Rasa-rasanya perlu tak kita ambil suplemen??  Bagi saya, perlu... tapi bukan setiap jenis vitamin perlu diambil... ambil mana yang tak cukup je sudah memadai... ikut keperluan semasa tubuh badan individu... Kalau taknak ambil suplemen pun boleh... Cubalah sedaya upaya untuk mengubah tabiat atau corak pemakanan dan gaya hidup kita... InsyaAllah boleh... Pilihan di tangan anda.... untuk kekal sihat & cergas...
 
Have a nice day!!!
 
Berminat nk dapatkan suplemen utk kesihatan diri & orang2 yg kita syg???
 
JOMMM...cari sini..
 
Add FB : Shasha Vitamins
Like my FAN PAGE : Mama Sihat & Cergas

   



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email :
Gmail : shakleevits@gmail.com Call/Whatsapp : 011-26805346
Salam sayang dari Sha Miri

Monday, August 19, 2013

Kencing Manis Semasa Mengandung

Saya juga ada pengalaman sendiri ketika mengandung anak yg ke 4.
>Kencing manis semasa mengandung <
Alhamdulillah....nasib baik sepanjang sy mengandung dulu...kadar kandungan gula saya dapat saya kawal walaupun letih setiap minggu utk membuat pemeriksaan...pengalaman ni mengajar kita,agar lebih berhati2 dlm pengambilan makanan yg manis2 ni... :D

Alamakkkkk.....macam mana bole jadi macam ni kan..kuat makan ye....hihihi..

Jom..saya kongsikan sedikit info untuk ibu2 yg mengandung di luar sana..agar sama2 menjaga kesihatan sepanjang mengandung ni...kasihan kat diri sendiri n baby jg...huhuhu..

Apakah kencing manis semasa mengandung?

Kencing manis ialah kondisi yang melibatkan peningkatan kadar gula dalam darah. Sesetengah wanita mendapat kencing manis sebelum mengandung, sementara lagi mendapat kencing manis semasa mengandung. Kencing manis yang bermula semasa mengandung dinamakan ‘gestational diabetes’ dan berlaku dalam 7% kehamilan.

Jika anda mempunyai kencing manis semasa mengandung, anda mungkin perlu menukar cara pemakanan bagi mengawal kandungan gula dalam darah. Bagi sesetengah kes yang lebih serius, anda mungkin memerlukan penggunaan insulin. Jika kencing manis tidak dikawal sebelum dan semasa mengandung, masalah-masalah seperti berikut mungkin berlaku:

  • Kandungan gula yang tinggi dalam darah menyebabkan bayi mempunyai saiz yang besar sebelum masa kelahirannya. Bayi yang besar boleh menimbulkan komplikasi sebelum, semasa dan selepas bersalin. Bayi yang besar kebiasaannya memerlukan “c-section” kerana mereka lebih terdedah kepada risiko kecederaan jika dilahirkan secara normal seperti perubahan kedudukan bahu.
  • Bayi lebih berisiko tinggi untuk mengalami kecacatan atau masalah yang berkait dengan jantung, buah pinggang, tulang belakang atau otak. Sesetengah masalah ini boleh menyebabkan kematian.
  • Risiko untuk anda mendapat darah tinggi meningkat. Kondisi ini boleh menimbulkan masalah kepada anada dan bayi yang dikandung.
  • Anda mungkin mempunyai ketone di dalam darah dan air kencing yang disebabkan oleh ketoasidosis. Ketoasidosis terjadi apabila gula dalam darah tidak dapat ditukar kepada tenaga, maka lemak digunakan sebagai sumber tenaga. Bahan sampingan penggunaan lemak ini ialah ketone yang boleh menyebabkan kondisi yang agak serius.
  • Anda mungkin melahirkan bayi pra-matang (sebelum 37 minggu) atau bayi terpaksa dilahirkan awal dari waktunya.
  • Bayi yang dilahirkan mungkin mengalami masalah kandungan gula yang rendah dalam darah (hypoglysemia).
  • Risiko bayi untuk terkena penyakit kuning meningkat.
  • Anda mungkin mengalami keguguran semasa awal kehamilan atau bayi mungkin mati dalam kandungan sebelum kelahiran.
Jika anda mendapat rawatan sebelum dan semasa mengandung, anda berkemungkinan melahirkan bayi yang sihat.

Bagaimana kencing manis semasa mengandung terjadi?

Organ pankreas dalam badan menghasilkan hormon insulin. Insulin berfungsi menukar gula kepada tenaga. Hormon-hormon lain yang dirembeskan semasa mengandung boleh menghalang insulin berfungsi dengan betul. Maka, pankreas perlu menghasilkan lebih banyak insulin. Jika insulin tidak dapat dihasilkan dengan kuantiti yang mencukupi untuk mengawal kandungan gula dalam darah, anda akan mendapat kencing manis.
Punca sebenar mengapa kencing manis semasa mengandung terjadi tidak diketahui. Wanita yang mempunyai latar belakang seperti berikut lebih berisiko untuk mendapat kencing manis semasa mengandung:

  1. Latar belakang keluarga yang mempunyai penyakit kencing manis
  2. Obes atau mempunyai berat badan melebihi BMI yang normal
  3. Mempunyai bayi yang sebelumnya bersaiz besar melebihi 4 kg semasa lah
  4. Bayi yang dilahirkan sebelumnya pernah mati semasa dilahirkan
  5. Bayi yang dilahirkan sebelumnya mengalami kecacatan
  6. Pernah mengalami keguguran
  7. Umur melebihi 35 tahun
Apakah simptom-simptom kencing manis semasa mengandung?

Kencing manis semasa mengandung boleh terjadi tanpa simptom yang jelas. Walau bagai mana pun, ujian air kencing dan darah semasa mengandung boleh mengesahkan jika anda mempunyai kencing manis atau tidak. Jika anda telah pun mempunyai kencing manis sebelum mengandung, anda akan mendapati ianya lebih sukar dikawal semasa mengandung. Jika anda mempunyai simptom-simptom berikut, sila berjumpa doktor secepat mungkin.

  • Sentiasa dahaga
  • Kehilangan berat badan
  • Makan dalam kuantiti yang banyak
  • Kerap kencing
  • Keletihan tanpa sebab
Bagaimana kencing manis dirawat?

Anda harus mengawal aras gula dalam darah dengan melakukan perkara seperti berikut:

  • Mengubah cara pemakanan anda. Kebiasaannya, dietitician akan memberikan garis panduan kepada wanita mengandung yang mempunyai kencing manis.
  • Mempunyai rutin bersenam, sekurang-kurangnya berjalan 30 minit sehari.
  • Memantau aras gula dalam darah dengan menggunakan alat yang didapati di pasaran. Penggunaan alat ini memerlukan modal yang agak tinggi dan ianya adalah pilihan anda untuk menggunakannya. Sebaik-baiknya, ia digunakan supaya anda mengetahui pemakanan yang diamalkan semasa mengandung boleh mengawal aras gula dalam darah atau tidak.
  • Bagi yang lebih serius, anda mungkin memerlukan suntikan insulin atau ubat mengawal aras gula dalam darah.


Adakah kencing manis semasa mengandung akan berkekalan?

Kebanyakan wanita yang mempunyai kencing manis semasa mengandung tidak akan mempunyai kencing manis lagi selepas bersalin. Keperluan insulin oleh badan selepas bersalin akan menurun disebabkan keseimbangan hormon dalam badan akan kembali kepada normal. Walau bagaimana pun, risiko untuk mendapat kencing manis dalam jangka masa terdekat adalah tinggi. 15-20% wanita yang mempunyai kencing manis semasa mengandung didapati mempunyai kencing manis selepas setahun bersalin. Bagi mengurangkan risiko ini, pastikan anda mengamalkan gaya hidup yang sihat dengan menjaga pemakanan dan melakukan senaman yang mencukupi.

Jika anda mempunyai kencing manis sebelum mengandung, anda mungkin akan kembali kepada keadaan dan rawatan asal selepas bersalin. Jika anda mempunyai sejarah kencing manis semasa mengandung, terdapat kebarangkalian untuk anda terkena kencing manis lagi jika anda mengandung di masa hadapan.



Jangan lupa ye..pemakanan juga memainkan peranan untuk menaikkan kadar gula dlm badan kita ni..lebih2 lagi kalau semasa mengandung selera makan kita menjadi-jadi..hihihihi...

Alhamdulillah2...selepas mengandung, kencing manis ketika sy mengandung... tidak kekal hingga ke hari ini..
Lagi pula,sekarang ni Shaklee adalh makanan tambahan sy untuk sy menjga kesihatan diri...


nak dapatkan suplemen Shaklee...


JOMM>>>>

Add FB : Shasha Vitamins
Like my FAN PAGE : Mama Sihat & Cergas



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email :
Gmail : shakleevits@gmail.com Call/Whatsapp : 011-26805346 
Salam sayang dari Sha Miri

FAKTOR BERLAKUNYA KEGEMUKAN

Seseorang dikatakan gemuk apabila berat badannya melebihi berat badan ideal yang diukur dalam Body Mass Index (BMI) iaitu ukuran BMI berdasarkan ketinggian. Banyak faktor yang menyebabkan seseorang itu menjadi gemuk.Antaranya ialah:

Hormon Tidak Seimbang
  • Ramai yang tidak tahu bahawa hormon yang tidak seimbang dalam badan juga adalah punca gemuk. Jika hormon sebagai punca kegemukan, ia sukar dikawal. Jika ingin kurus, masalah hormon perlu distabilkan terlebih dahulu sebelum mengamalkan sebarang diet.
Pemakanan Tidak Sihat

  • Kecenderungan masyarakat pada masa sekarang yang suka mengambil makanan segera dan ringan serta tidak mengutamakan pemakanan seimbang dalam diet seharian serta makan mengikut selera.
 Persekitaran
  • Bagi mereka yang bekerja di bahagian dapur atau industri pemakanan, peluang untuk mendapatkan obesiti lebih tinggi berbanding mereka yang bekerja di persekitaran lain. Hal ini terjadi kerana mereka akan sentiasa mencuba makanan dan mendapatkan zat daripada aroma atau bau makanan.
Gen atau Baka
  • Mereka yang mempunyai sejarah keluarga yang berbadan gemuk dan mempunyai rangka besar adalah lebih berisiko menjadi gemuk bila dewasa.
Emosi Tidak Stabil
  • Biasanya bila emosi tidak stabil seseorang itu mudah mendapat tekanan. Untuk mengatasi masalah ini, sesetengah orang lebih suka mengambil makanan secara berlebihan untuk mengatasi tekanan berkenaan.
Gaya Hidup Tidak Sihat
  • Ramai orang memberi alasan sibuk menyebabkan mereka tiada masa untuk bersenam mahupun beriadah, ditambah pula kebanyakannya melakukan kerja-kerja yang tidak mengeluarkan peluh seperti sepanjang masa duduk dikerusi, dan didalam bilik berhawa dingin.
Pengambilan Ubat-ubatan
  • Pengambilan ubat-ubatan seperti pil perancang keluarga, hormon dan ubat penenang juga menggalakkan kegemukan.
 
 




 
 nak dapatkan suplemen/vitamin untuk meng"diet"kan diri...cari saya di sini :

Add FB : Shasha Vitamins
Like my FAN PAGE : Mama Sihat & cergas



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email :
Gmail : shakleevits@gmail.com Call/Whatsapp : 011-26805346 
Salam sayang dari Sha Miri

Kulit sihat: Capai dengan 6 amalan

Saya kongsikan pula sal penjagaan kulit ni...jom singgah baca dulu info ni....

Kulit adalah organ yang paling besar dalam tubuh badan kita. Kesihatan kulit adalah amat penting kerana kulit boleh menggmbarkan siapa kita.Kepentingan menjaga kesihatan kulit adalah penting memandangkan kulit melindungi semua organ dalam badan kita. Berikut merupakan 6 amalan untuk mencapai kulit yang sihat.

1.Amalkan Deep Breathing

Amalan ini boleh meningkatkan pengaliran oksigen ke dalam badan, mengurangkan stress. Aliran oksigen yang cukup ke dalam darah boleh mempengaruhi kesihatan kulit. Ia bukan sahaja membantu menjaga kesihatan kulit tetpai juga kesihtan badan secara keseluruhan.
Berapa kerap? Cuba lakukannya dua kali sehari. 

2. Aktifkan diri

Salah satu tips untuk kulit yang sihat, badan yang sihat dan minda yang jelas ialah senaman. Dengan meletakkan badan anda dalam gerakan selama 30 minit atau lebih setiap hari, anda boleh melepaskan  segala tekanan yang membebankan diri dan jadikan diri lebih relax.  
Kekal aktif boleh meningkatkan peredaran, yang mengangkut lebih banyak nutrien kepada sel-sel dan kulit. Ia juga meningkatkan kapasiti paru-paru, jadi anda boleh menyerap lebih banyak oksigen; meningkatkan semangat  dan melawan penyakit-penyakit yang berkaitan dengan usia. 

3. Hindari makanan yang merosakkan diri

Salah satu tips terbaik bagaimana untuk kelihatan lebih muda adalah dengan makan makanan yang seimbang. Bagi tujuan makan untuk kulit yang sihat dan badan yang sihat, cuba  mengurangkan makanan yang manis, makanan lemak tetapi makan makanan yang kaya dengan protein seperti ikan, telur, ayam, makanan tenusu rendah lemak, dan juga walnut. pengambilan protin pada waktu pagi membantu memberi kesan kenyang yang lebih lama. 

4. Memberi tumpuan kepada Perkara Baik 

Pada akhir setiap hari, buat senarai perkara-perkara yang anda benar-benar bersyukur. Atau tulis tiga perkara yang berjalan lancar, dan mengapa.Bila? Setiap malam, sebagai sebahagian daripada rutin harian sebelum masuk tidur. Menyimpan jurnal yang merakamkan perkara-perkara yang baik dalam kehidupan membantu mengalihkan tumpuan anda kepada apa yang anda lakukan dengan betul, dan boleh menghindari perkara-perkara negatif yang boleh meningkatkan stress. 

5. Tidur yang cukup
Tidur adalah perubatan kosmetik percuma, tulen dan mudah.Tidak ada pengganti untuk tidur malam yang lebih baik untuk mendapatkan  kulit yang sihat, minda yang jelas dan badan yang sihat, Jadikan ia satu matlamat untuk tidur secukupnya kerana banyak masa yang anda perlukan untuk merasa segar dan produktif pada hari berikutnya - sepanjang hari.

6. Keluar berjalan-jalan 
Rehat untuk seketika membantu mewujudkan rasa kelapangan dalam hidup. Ia boleh membuka pintu kepada persepsi baru, penyelesaian baru, kemungkinan baru dan memberikan otak, jiwa serta keseluruhan diri menjadi relax...


haaa..mudah jer kan...cuba buat 6 amalan ni untuk dapatkan kesihatan kulit & diri agar sentiasa sihat...





Shaklee juga ada suplemen untuk penjagaan kulit serta produk untuk menjaga kesegaran kulit kita..






JOMMMM...


Add FB : Shasha Vitamins
Like my FAN PAGE : Mama Sihat & Cergas


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email :
Gmail : shakleevits@gmail.com Call/Whatsapp : 011-26805346 
Salam sayang dari Sha Miri